Talkoohakemus

Gustavsvärniin 2021

Gustavsvärnin kauden 2021 suunnittelutyöt ovat jo hyvässä vauhdissa. Tarvitsemme tänäkin vuonna työtä pelkäämättömiä talkoolaisia Hangon Gustavsvärniin eli tuttavallisemmin Gustuun. Talkookausi alkaa toukokuun alussa ja jatkuu pitkälle syksyyn. Tänä vuonna koronatilanne vaikuttaa talkookauden suunnitteluun, joten otathan huomioon että tilanteet saattavat muuttua nopeastikin ja ovat meistä riippumattomia. Otamme huomioon voimassa olevat kokoontumis- ja muut rajoitukset sekä toimimme viranomaisten antamien määräysten ja suositusten mukaisesti. Luethan myös koronainfon lomakkeen lopusta ennen hakemuksen lähettämistä.

Talkookaudella jatketaan kunnostustöitä korjausohjelman mukaan. Työ on remonttia sekä talon ylläpitotöitä, kokkaamista, opastamista, tuotemyyntiä, päiväkirjan kirjoittamista jne.

Ensiaputaidot ovat plussaa ja uimataito on ehdoton vaatimus. Opastehtävissä ruotsin- ja englanninkielentaito suomen kielen lisäksi on etu. Oppaan apuna on mm. Majakkaseuran toimittama Gustavsvärn-historiikki.

Voit tehdä talkootyötä viikon jaksoissa tai pelkästään viikonloppuna (pe–su). Vaihtopäivät ovat sunnuntai ja perjantai. Toivomme, että olet valmis sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin ja viivytyksiin, joita sää saattaa aiheuttaa. Huomaa, että lemmikkieläimiä ei valitettavasti saa tuoda Gustuun.

Talkoomaksu on kesän ajalta 35 €, eli jos käyt Gustussa useammin, sitä ei tarvitse maksaa kuin ensimmäisen talkoojakson ajalta. Talkoomaksuun sisältyvät majoitus, ruokailu ja venematka Hangon Itäsatamasta Gustuun ja takaisin. Talkoomaksusta tulee talkoolaisille viitteellinen pankkisiirtolomake, jolla talkoomaksu hoidetaan.

Ainoastaan Majakkaseuran jäsenet voivat osallistua talkoisiin ja jäsenmaksun on oltava maksettu. Jäsenyyttä voi hakea täältä. Tänä vuonna jäsenmaksu on 20 €.

Pyrimme noudattamaan talkoolaisten valinnassa tasapuolisuutta, ja toivotamme erityisesti tervetulleeksi ensikertalaiset. Jokaisella viikolla tulee olla mukana myöskin yksi "konkari", joka on vieraillut Gustussa aikaisemmin. Projektiviikoille vaaditaan mukaan myös erityisosaajia.

Jätä hakemuksesi pian, sillä erityisesti alkukautta aletaan pian jo täyttää. Huomaa, että pitkin kautta voi kysyä hajapaikkoja. Vuorojaosta ilmoitetaan sinulle henkilökohtaisesti mahdollisimman pian.

Hakemus on henkilökohtainen, eli jos haluat mukaan kaverin, muista, että kaverisi on täytettävä oma hakemus! Hänen täytyy myös olla Majakkaseuran jäsen.

Ja ensikertalainen talkoolainen: Osallistuthan perehdytystilaisuuteen ennen lähtöä! Niistä ilmoitetaan jäsentiedotteissa ja seuran nettisivuilla kohdassa Uutiset ja tapahtumat. Perehdytykset järjestetään etänä.

Gustu-terveisin,

Talkoovastaavat Anne-Mari ja KP


Yhteystiedot:

sähköposti: gustu.talkoot(at)majakkaseura.fi


Henkilötiedot

Merkitse ikäsi.

Gustulla talkoissa


Mihin tehtäviin itse haluaisit?

Muista kuitenkin, että talkoissa tulee olla valmis tarpeen mukaan tarttumaan kaikkeen työhön jota kykenee tekemään.


Osaaminen

Talkooviikoilla on monenlaisia tehtäviä, joten joka viikolla tarvitaan erityyppistä osaamista esimerkiksi rakennus-, viestintä-, keittiö- ja opastustöissä.

Kielitaito


Kirjoita tähän, jos osaat muuta kuin suomea, ruotsia tai englantia

Mille ajoille olet hakemassa Gustulle talkootöihin?

Huomaa, että vuorojen vaihto tehdään tavallisesti perjantaisin ja sunnuntaisin. Voit siis olla talkoissa vain viikonlopun (pe-su) tai koko viikon kerrallaan.

Voit merkitä kolme itsellesi sopivaa ajankohtaa toivomassasi järjestyksessä. Ilmoita sopiiko sinulle vain viikonloput vai kokonaiset viikot sekä haluatko usealle kerralle vai vain yhdelle vaihtoehdoista. Voit myös halutessasi saada talkoovastaavilta ehdotuksia talkooajankohdista kauden aikana, sillä osa viikoista on suositumpia kuin toiset.

Mille viikolle/viikonlopulle ensisijaisesti haluat?Osa talkooviikoista täyttyy helposti, mutta joskus tarvitaan täydennystä nopeallakin varoitusajalla. Ilmoita tässä, jos sinulle saa ehdottaa talkooviikkoja kauden aikana.

Gustun talkoisiin osallistumisen alaikäraja on 15 vuotta, 15-18 -vuotiaat tarvitsevat mukaan tulevan täysi-ikäisen "huoltajan".

Huom! Hakemus on henkilökohtainen. Jokaisen on täytettävä oma hakemus.

Muut taidot

 

Klikkaa valintaruutua, jos sinulla on ensiapu- tai alkusammutuskoulutusta.

Lisätietoja

Kirjoita tähän, jos on talkoovastaaville joitakin erityisiä huomioita tms.

Muut kysymykset


GUSTAVSVÄRNIN MAJAKALLE VAPAAEHTOISTYÖHÖN OSALLISTUVAN SITOUMUS

Olen saanut tietopaketin työstä ja oleskelusta vapaaehtoistyöntekijänä eli talkoolaisena olemisesta Suomen Majakkaseuran hallinnoimalla Gustavsvärnin majakkasaarella tai sitoudun osallistumaan Majakkaseuran järjestämään talkoolaisten perehdytykseen ennen talkoisiin osallistumistani.

Ymmärrän Gustavsvärnin majakkasaaren vaarallisuuden ja sitoudun noudattamaan kaikkia annettuja ohjeita sekä työ- ja muita turvallisuusmääräyksiä ja vapautan Suomen Majakkaseuran vastuusta tältä osin. Ymmärrän, että Suomen Majakkaseura on vakuuttanut minut talkootyön tekemiseen ja että vakuutus on voimassa vain työaikana. Muilta osin vastaan vakuutusturvastani itse, enkä vaadi Suomen Majakkaseuralta vahingonkorvauksia mahdollisista vahingoista. Minulle on suositeltu oman matka- tai tapaturmavakuutuksen ottamista.

Otan täyden vastuun mukanani tulevasta 15-18-vuotiaasta ja sitoudun huolehtimaan hänelle tapaturmavakuutuksen. Vakuutan, että minä olen ja mukanani tuleva alaikäinen on uimataitoinen.

Ymmärrän, että Gustavsvärnin majakka ja sen ympäristö on kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde. En siis lähde tekemään muutos-, kunnostus- tai purkutöitä luvatta omin päin ja ilman ohjeistusta.


Koronainfo (COVID-19) Majakkaseuran talkoolaisille

Jos tunnet olosi kipeäksi ennen talkoovuorosi alkua, ole välittömästi yhteydessä talkoovastaavaan. Talkooviikolle ei missään tapauksessa saa tulla lievästikään sairaana tai jos on saattanut altistua koronavirukselle lähiaikoina ennen talkooviikon alkua.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Majakalla noudatetaan viranomaisten ohjeita ja suosituksia (thl.fi).


1.    Henkilökohtainen hygienia

Jokainen talkoolainen huolehtii hyvästä käsihygieniasta sekä yskimis- ja aivastamiskäytännöistä. Talkoolaisten tulee myös käyttää kasvomaskeja silloin kun turvavälit (2m) eivät toteudu, erityisesti meno- ja paluumatkoilla. Talkoolaiset varmistavat, että venevajan ja saunan padassa on lämmintä vettä käsien pesuun, ja lisäksi on hyvä käyttää käsidesiä. Saunominen tehdään väljästi pienissä ryhmissä (max. 2 henkilöä kerrallaan) ja pidetään saunomisajat lyhyinä ja väliin jätetään vähän taukoaikaa. Jokaisella tulee olla mukanaan oma laudeliina. Pesuvadit huuhdellaan padasta otetulla kuumalla vedellä käytön jälkeen. Jokainen käyttää omia pesuaineitaan. Majakalla ei ole yhteiskäyttöpesuaineita muuhun kuin käsien pesuun

2.    Siivous

Tilat siivotaan aina puhtaista kohteista likaisempiin päin. Kaikki usein kosketeltavat pinnat (esim. ovenkahvat, käsinojat, pöytäpinnat, valokatkaisijat) tulee puhdistaa huolellisesti muutaman kerran päivässä. Vierailijoiden jälkeen ovenkahvat ja kaiteet sekä muut kosketuspinnat puhdistetaan välittömästi. Keittiön tasot siivotaan jokaisen ruoanlaittokerran jälkeen. Käytä puhdistamiseen majakalla olevia desinfioivia aineita.

3.    Majoittuminen

Talkoolaiset majoittuvat makuutiloihin mahdollisimman väljästi. Jos talkooryhmässä samaan ruokakuntaan tai kaveriporukkaan kuuluvia niin he majoittuvat samassa huoneessa.

4.    Ruoanlaitto ja ruokailu

Aterian valmistaa vain yksi henkilö kerrallaan. Suositellaan käytettäväksi kertakäyttökäsineitä (sekajäte), joita on useaa eri kokoa. Yleiseen keittiöhygieniaan kuuluu myös se, että hiukset ovat peitetty tai hiukset ovat kiinni. Jokainen talkoolainen tuo mukanaan keittiötöihin sopivan päähineen (tuubihuivi, pipo tai muu sopiva huivi).

Jokainen pesee kädet saippualla ja kuumalla vedellä ennen ruokailua (suositus käyttää lisäksi desinfiointiainetta).

Ruoan esille laitto: keittiövuorossa oleva talkoolainen nostaa ruoat pöydälle, josta jokainen noutaa ruokansa itse. Kun ryhmän koko viisi henkilöä tai enemmän niin suositellaan ruokailua kahdessa ryhmässä, jotta voidaan pitää riittävät turvavälit. Jos sää on suotuisa niin aterian voi nauttia ulkona turvavälejä noudattaen.

Astioiden tiskaamisessa käytetään tiskihanskoja ja kaikki pestään kuumalla vedellä.

5.    Vierailijat / turistit

Vierailijoita noudettaessa talkoolaisen on käytettävä suojavälineitä, kasvomaskia. Vierailijoita vastaanotettaessa on pidettävä turvaväli. Opastuskierrokset hoidetaan pääasiassa ulkona. Kauppaa hoidetaan myös ulkona. Sopivaa myyntitavaravalikoimaa voidaan säilyttää suljettavissa muovilaatikoissa valmiina.


Hyväksymällä tämän, annat Majakkaseuralle luvan käyttää yhteystietojasi seuran talkoisiin liittyvään viestintään. Yhteystietosi voidaan jakaa talkoovastaavien lisäksi omalle talkooryhmällesi käytännönasioista sopimista varten.


Rekisteriseloste
Powered by Nettilomake.fi