Talkoohakemus Märketille 2024

 

Talkookausi alkaa huhtikuun lopussa (27.4.2024) ja jatkuu pitkälle syksyyn.

Tarvitsemme tänäkin vuonna työtä pelkäämättömiä talkoolaisia, kuten rakentajia, kokkailijoita, oppaita, päiväkirjan kirjoittajia ja monenlaisten tehtävien tekijöitä viikon mittaisiin talkoojaksoihin, lauantaista lauantaihin. Joidenkin rakennusprojektien yhteydessä talkoojakso saattaa olla pidempi ja näistä sovitaan aina erikseen.

Kauden aikana saattaa olla myös hiljaisempia jaksoja, joten toimettomuuttakin täytyy sietää. Ruotsin- ja englannin kielen taito suomen kielen lisäksi katsotaan eduksi. Edellytämme talkoolaisilta hyvää terveydentilaa, sillä Märketillä on monessa suhteessa erityisen haastavat olosuhteet. Märketille lähtevältä odotetaan myös kykyä sopeutua muuttuviin olosuhteisiin ja viivytyksiin. Ensiapu- sekä veneenkäsittelytaidot ovat eduksi ja uimataito on ehdoton vaatimus.

Talkoomaksu on tänä vuonna 180 € ja siihen sisältyy kansipaikka ja mahdollinen autopaikka Viking Linella (Turku-Maarianhamina-Turku) päivälaivalla sekä edestakainen venekyyti välillä Eckerö–Märket, majoitus saarella ja ruoka sekä talkoovakuutus. Talkoomaksu maksetaan lomakkeella, joka lähetetään sähköpostitse, kun talkooviikko on varmistunut. Maksussa on käytettävä lomakkeessa olevaa tilinumeroa ja viitettä.

Talkoisiin osallistujan tulee olla Majakkaseuran jäsen ja myös jäsenmaksun on oltava maksettu ennen kauden alkua. Voit hakea jäsenyyttä täältä.

Jokaisen talkooviikon kokoonpanossa on kokenut vuorovastaava ja osa talkoolaisista on ensikertalaisia. Ryhmien koko on vähintään kolme ja pyritään pitämään enintään 6 henkilön kokoisina, riippuen viikon tehtävistä ja turistikaudesta. Talkoolaiset sitoutuvat tarvittaessa tekemään kaikkia talkootöitä osaamisensa puitteissa. Ne viikot, joille tiedetään olevan radioamatöörejä tuossa, pyritään ilmoittamaan heti kun saamme tiedon.Talkoolaiset sitoutuvat tarvittaessa tekemään kaikkia talkootöitä osaamisensa puitteissa. Ryhmässä on hyvä olla vähintään yksi auto, riippuen ryhmän koosta. Se helpottaa liikkumista Maarianhaminan ja Eckerön välillä ja viikon ruokien noutoa. Ilmoita lisätiedoissa, jos sinulla on auto käytettävissäsiryhmän kulkemisiin.

Jätä talkoohakemuksesi pian, pyrimme varmistamaan touko-kesäkuun talkooviikot maaliskuun loppuun mennessä, tai sitä mukaan kun viikot saadaan täytettyä. Heinä-elokuun viikot vahvistetaan huhti-toukokuussa. Voit myöhemminkin tiedustella talkoovastaavilta paikkoja ja kyselemme vajaille viikoille talkoolaisia mm. Facebookin ryhmässä. Hakemus on henkilökohtainen, mutta voit ehdottaa kaveria samalle viikolle. Muista, että kaverisi on täytettävä oma hakemus!

Pidämme perehdytyksen kaikille uusille talkoolaisille, mutta aiemmin Märketillä olleidenkin on hyvä tulla kuulolle. Osa perehdytyksistä järjestetään etänä Teamsilla. Perehdytyksistä tiedotetaan jäsentiedotteissa ja seuran nettisivuilla kohdassa Uutiset ja tapahtumat.

Märket-terveisin

Talkoovastaavat Vappu ja Tipe

 

Talkoovastaavien yhteystiedot:

sähköposti: [email protected]



Henkilötiedot

Merkitse ikäsi. Syntymäaika tarvitaan vasta laivalippuja tilatessa.

Märketillä talkoissa


Mihin tehtäviin itse haluaisit?

Muista kuitenkin, että Märketillä tulee olla valmis tarpeen mukaan tarttumaan kaikkeen työhön jota kykenee tekemään.



Osaaminen

Talkooviikoilla on monenlaisia tehtäviä, joten joka viikolla tarvitaan erityyppistä osaamista esimerkiksi rakennus-, viestintä-, keittiö- ja opastustöissä.

Kielitaito


Kirjoita tähän, jos osaat muuta kuin suomea, ruotsia tai englantia

Mille viikolle / viikoille olet hakemassa Märketin talkootöihin?

Huomaa, että vuorojen vaihto tehdään lauantaisin (jos sää sallii), joten talkooviikot on juhannusta lukuunottamatta merkitty lauantaista lauantaihin. Käytännössä mantereelta joudutaan lähtemään matkaan jo perjantaina, jotta ehtii Eckerön lauantaiaamuksi. Merisää voi myös viivästyttää lähtöä ja paluuta, joten kalenterissasi on hyvä olla muutamia päiviä joustoa molemmissa päissä. Talkookausi alkaa suunnitelmien mukaan 27.4.2024. Erityisesti alku- ja loppukaudesta sää on vaihteleva, joten talkookauden aikataulut voivat elää merisään mukaan.

Voit merkitä kaksi itsellesi sopivaa talkooviikkoa toivomassasi järjestyksessä. Voit myös halutessasi saada talkoovastaavilta ehdotuksia talkooviikoista kauden aikana, sillä osa viikoista on suositumpia kuin toiset.

Mille talkooviikolle ensisijaisesti haluat?


Osa talkooviikoista täyttyy helposti, mutta joskus tarvitaan täydennystä nopeallakin varoitusajalla. Ilmoita tässä, jos sinulle saa ehdottaa talkooviikkoja kauden aikana.

Huom! Hakemus on henkilökohtainen. Jokaisen on täytettävä oma hakemus.

Muut taidot

Jokaisessa talkooryhmässä on oltava yksi, joka osaa ajaa venettä.

 

Klikkaa valintaruutua, jos sinulla on ensiapu- tai alkusammutuskoulutusta.

Lisätietoja

Kirjoita tähän, jos on talkoovastaaville joitakin erityisiä huomioita tms.

MÄRKETIN MAJAKALLE VAPAAEHTOISTYÖHÖN TULEVAN SITOUMUS

Olen osallistunut tai sitoudun osallistumaan Majakkaseuran järjestämään talkoolaisten perehdytykseen ennen talkoisiin osallistumistani. 

Ymmärrän Märketin majakkasaaren olosuhteiden haastavuuden ja sitoudun noudattamaan kaikkia annettuja ohjeita sekä työ- ja turvallisuusmääräyksiä ja vapautan Suomen Majakkaseuran vastuusta tältä osin. Ymmärrän, että Suomen Majakkaseuran minulle ottama talkoovakuutus on voimassa vain työaikana. Muilta osin vastaan vakuutusturvastani itse, enkä vaadi Suomen Majakkaseuralta vahingonkorvauksia mahdollisista talkooajan ulkopuolella tapahtuneista tapaturmista ja vahingoista. Otan täyden vastuun mukanani tulevasta 15-18-vuotiaasta ja sitoudun huolehtimaan hänelle tapaturmavakuutuksen. Vakuutan, että minä olen ja mukanani tuleva alaikäinen on uimataitoinen.

Ymmärrän, että Märketin majakka on kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde. En siis tee mitään muutos-, kunnostus- tai purkutöitä luvatta, oma-aloitteisesti enkä ilman ohjeistusta.




Hyväksymällä tämän, annat Majakkaseuralle luvan käyttää yhteystietojasi seuran talkoisiin liittyvään viestintään. Yhteystietosi voidaan jakaa talkoovastaavien lisäksi omalle talkooryhmällesi käytännön asioista sopimista varten. Yhteystietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille.


Rekisteriseloste
Powered by Nettilomake.fi